..all about her preps to become a bride…

My TQ Tag February 5, 2010

Filed under: card,D.I.Y,engagement — nurathiah84 @ 2:12 PM

I menghabiskan masa I dengan mengdesignkan beberapa TQ tag. Bile jadi beberapa, I da pening nak pilih yang mana satu sebab semuanya I sayang kalau tak nak pakai nanti. Penat-penat design, alih-alih, tak mahu digunakan. Huhu. Sob3. Banyak lagi mende I nak kene belajar untuk set sizekan tag ni nanti, nak guna card nyer thickness macam mana, of budget lagi, either buat print sendiri lagi murah or hantar kedai lagi murah. Semuanya harus diambil kira. Heh. Sape nak save a copy, sila la.. I suka share dengan orang. Design yang tak seberapa pon. Hanya guna paint dan word. Yang sebetulnya, i google je. Heh. Lepas tuh rotate sane rotate sini, revert colour bagai, resize, dan macam lagi la. Lelah jugak la. Heh.


Design 1

Design 2

Design 3

Erm, I buat front and back view skali. Huhu. Lepas tuh, I da tak tahu nak choose yang mana satu. Hehehe. Nanti la, I dengar suara orang ramai. Haha. So, ya, sharing is caring. Sesape nak gune template ni, gunala. Resize ikut kehendak memasing. Dan tryla main2 dengan colour, font semua. Seronok, I tell U. hehe
Advertisements
 

TQ tag November 30, 2009

Filed under: card,favors,ideas — nurathiah84 @ 5:01 PM
I found this dan terus jatuh chenta pandang kali pertama. Hihi.

Credit to the owner since i lupe mana i dapat this picture. hehe. Macam sweet je print photo as a thank you tag. Tapi, macam sedih je bile fikir, erm, mesti orang akan buang2 punya. Hehe. Tapi, serious, cantek dan classic in black+white photo.

 

Translation, translation November 27, 2009

Filed under: card — nurathiah84 @ 2:52 PM
Something to share. Might help kalau nak translate our invitation card into english. English saya pon grammar tunggang terbalik, apa lagi vocab. Hehe. Limited la sangat. Hehe. Jadi, ambil ini sebagai rujukan. Mungkin card maker di luar sana ada lagi yang hebat2 bole come out with more bombastic word i guess. Tapi,itula if tetiba saya nak DIY card kan, sekali lagi, ini sebagai rujukan. Hee.

*Click on the image for a larger view*

*Click on the image for a larger view*

Images credit to the owner, Nur Dalila Kamurudin (taken from her facebook).
 

Saya mahu ini juga November 23, 2009

Filed under: card — nurathiah84 @ 1:12 PM
Saya impikan wedding invitation card yang ber’hard cover’ seperti ini. Eish, saya tahu ia bakal merobakkan poket-poket saya. Kalau la saya punya kilang cetakan, kan ke seronok. Saya mahu terbang ke jakarta/bandung untuk dapatkan ini sebab ramai bloggers cakap kat sana jauh lebih murah. Betul ke, betul ke ni? Saya harap saya merupakan salah seorang penumpang bertuah yang dapat seat percuma bila mereka berebut-rebut buat promosi. Ok, taknak merepek, sila layan gambar kad kahwin adik kepada kawan baik saya bertemakan hitam+putih+silver. Saat pertama kali terima kad ni, owh, hati berbisik, cemburunya! Saya mahu macam ini juga! Mana nak korek wang ni..? Gali pon belom tentu dapat. Heh!

Saya admire atucara majlis, kad RSVP, tracing paper tuh dengan monogram mereka, eish, semua la. Sekian, entri saya-mahu-ini.

 

Wedding Monograms November 15, 2009

Filed under: card,favors,ideas — nurathiah84 @ 3:32 PM
Thanks to google who managed to provide me with these designs which suitable for favors tag or thank you tag . Banyak sangat design to choose from over the net. Some of them are from here. Sudah jumpa yang berkenan, then need to do some editting on colors and font to fit our wedding theme and the wording jugak kena cari yang sesuai dengan jiwa. Eyh, i believe, the card maker can customize the design according to our needs. Hee. Here i provide some of the designs :


Dalam banyak-banyak ni ada jugak yang terbekenan di hati. Hee. Kena mahirkan diri dengan Photoshop lepas ni. Nak crop sana crop sini, tukar color dan bagai lagi. Hee. And guess what, I found this:

Wee.. Little Flower Pot and Gifts ada buat promotion untuk bulan November ni. 3sen i rasa affordable da tuh. Kalau tempah 100pcs, baru RM3, kalau 1000pcs, baru RM30. Tapi taktaula if ada cost lain2 plak eyh. And they claim that they have loadsss of design to choose. Tengokla design dekat advert die ni, comelnyer. I bet, mesti ada lagi yang cun-cun. Cepat place your order, before November gone. Hiks!
 

.virtual engagement invitation. July 20, 2009

Filed under: card — nurathiah84 @ 8:05 AM

I found this virtual invitation card from her entry


Isn’t this card is super schweet??
Owh, I fall in love.
I want to create one!