..all about her preps to become a bride…

Cake Toppers April 1, 2010

Filed under: cake — nurathiah84 @ 3:26 PM
Mesti pada setiap dari kamu mahu wedding cake di hari wedding kan. Upacara sesi potong cake. Hee. Some yang suka pada keunikkan atau mencari sesuatu yang luar biasa untuk ditonjolkan pada wedding cake, mesti mahu lari dari rupa yang biasa, tema bunga-bungaan. Bunga sebagai cake topper.

Alternatively, you can have this:


Bride’s and Groom’s first initial


Flowers


Dove

Arghh, sweetness! =)

Tapi, ini menjadi kesukaan saya!!! Hehehe


dari ..in a whiz

Mahu! Mahu! Mahu! Mahu! Mahu! Mahu!

Sopannyer si patung dara memakai tudung dan si patung teruna memakai baju melayu siap bertanjak. Hehe. Suke amattttt!!

 

Tq tag February 14, 2010

Filed under: cake,favors,ideas,real wedding — nurathiah84 @ 1:25 PM
Jalan-jalan lawat blog b2b semua.. then, one of b2b ni upload beberapa pictures from Amy‘s wedding. I tertarik dengan idea tq tag Amy. instead of tebuk lubang and ikat reben, amy buat macam ni.. menarik sangat!! shuke shuke.. ehee


Bekas favor pon sungguh comel.. =)

Owh, wow! Her wedding cake. Comeyyy!!

Pictures were taken from Simfoni Kehidupan Ku .*credit*

For more pictures, boleh view from her blog, Simfoni Kehidupan Ku.

p/s: dear, i cakap i nak curik satu je pic, tapi i curik dua. hehe. boleh eyh boleh eyh.. ngee. lawa la wedding cake amy.. hee
 

Mini Cakes : RM5 December 10, 2009

Filed under: cake,favors,ideas — nurathiah84 @ 4:53 AM

Ramai yang nak tau mane I jumpa mini cake serendah RM5. So this entry i nak share with u darls, pasal mini cake RM5 tu.. hihi

1) Eizureen Cupcakes

Image credit to Eizureen Cupcakes
Price: From RM5 to RM10

2) Seafrost Cupcakes

Image credit to Seafrost Cupcakes

Here goes the price list:

  • With buttercream frosting = RM5 each (minimum order 10 mini cakes)
  • With buttercream frosting topped with fondant deco = RM8 – RM10 each (minimum order 5 mini cakes)
  • With fondant frosting and deco = RM10 – RM15 (minimum order 5 mini cakes)

So far, ni je yang I jumpe mini cakes start from RM5. If anyone of you jumpe other website, do share here. =)

 

Mini Cakes December 9, 2009

Filed under: cake,ideas — nurathiah84 @ 11:14 AM
…. cute sangat. Berkira-kira mahu put these mini cakes on hantaran tray. Ade yang quote as low as RM5 per mini cake. If the design is more complicated, then the price also will hike up la kan. Heh. Ape-pe pon, still I need to consider either cake or mini cakes as I have my own budget untuk mereka semua. Hihi. Mestila memilih yang paling murah di antara mereka kan. Cheapskate me. Haha.

Source: Sugar&Paste

Source : Choffles