..all about her preps to become a bride…

Nice blogger award! May 26, 2010

Filed under: T.A.G — nurathiah84 @ 12:01 PM
Hari ni I dapat award! Tihihi. Hutang entry tagging sebenarnya. Hehe.

Buat ucapan kepada pemberi award dengan penuh perasaan sekali:
” Owh, Miss Eilaz, thank you for this award! Tihihi. Comel bangat! “
Apa yang bermain di fikiran korang sekarang ini:
Gulp! Lagi 2weeks ++, banyak lagi tak settle. Risau serba-serbi!
Apa nama samaran korang:
Cik Belle
Berikan 3 orang yang korang sayang:
3 orang je? Alaa.. nak sayang semua. Erm, my mom, my dad, my sayang. Heh
Panggilan untuk si dia:
Alahai, kalau letak sini, mesti kamu muntah. Haha. Lebih baik, dirahsiakan. Huhu
Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa:
Owh, please, bring me to Paris! Heh
Blog yang korang suka visit:
Blog B2B
Tag award kepada 15orang yang korang nak tag:
To all my followers! Hihihi. Thank you korang kerana sudi jadi follow blog I. =)
To all bloggers yang nak award ni, sudi-sudilah copy ya! =)
Korang semua memang nice blogger-lah!
 

Anugerah Terhormat March 25, 2010

Filed under: T.A.G — nurathiah84 @ 2:32 AM
Comel la kamu semua… Hihi. Rasa diri ini begitu berharga. Cheyh, takde pasal. Anyway, a big Thank You to Xora, Faradiba, , Mazni Puteri, zLa dan Iqa!!! Sebab mereka menganugerahkan award ini kepada saya!! Teruja betul saya… Hihi. Jom tengok award apakah itu…:

.
.
.
.
.
.
.
.
Cheyh, saja nak suruh korang scroll lebih. Notty cik belle ni eyh. Haish. Tihihi.

According to them, I have to pass this award to other 20 bloggers yang lain yang mana I rasa mereka punya blog yang menarik, penuh info, atau apa sahaja sebabnya. 20 orang je? Ala.. kenapa tidak kepada semua pembaca tegar blog saya? Follower pon lebih dari 20 orang kan? This is hard to choose. Takpe, kita cuba ok. =) Saya nak kasi pada yang belum dapat award ni yer. Jadi, kita boleh sama-sama kongsi excitement rasa diri ini dihargai! Tihihi.


♥LAYLA RAHMAN ♥
ReLyZa
w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a
Durruz


ShalinzZ85
bitsANDpieces



faratul
lynda
ElyaElmo
cik yaya



Fuhh, akhirnya dapat jugak tag 20 bloggers. Harap korang sudilah terima yer. Hihi. Selamat berblogging! Rajen-rajen tulis blog yer. Hihi
 

Bukan senang nak jawab nieh… March 23, 2010

Filed under: T.A.G — nurathiah84 @ 2:58 AM
Sebab kena tag oleh Nasyrah Naim dan Zainur, maka wujudlah entry ini. Lebih kepada sesi berkenalan dengan Cik Belle dan pasangan Cik Belle. Ngee.

1) Siapakah diri anda di rumah?
– Seorang kakak yang selalu dibuli oleh adik-adiknya. Dari cuci pinggan, mop lantai, masak hidangan, jemur baju, semuanya lah.. kakak yang buat. Hadoi. Al-kisah seorang kakak bersama 3 orang adik lelaki. Sedey tak?

2) Siapakah diri anda disamping rakan?
– Teman makan, teman gossip, teman shopping, teman duka-lara, teman gelak-gelak, a driver, teman teater bersama, a banker – eyh ni bukan. Ha-ha. Segalanya aku untuk mu lah, pendek kata. Heh.

3) 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
– A bungalow with a swimming pool. Tercapai tak agak-agak eyh? Heh. Dalam mimpi boleh la kot eyh.
– Mahu ada title Dr. sebelum nama saya boleh? Hihi. InsyaAllah.
– Mahu katil putih itu
– Mahu punya BMW
– Mahu punya designer handbag, at least satu pon cukupla. Hehe.

4.Siapakah nama pasangan anda?
– Nama manja, Amin. Hahaha. Tak boleh bagitau nama penuh, bahaya. Tihihi.

5.Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
– Seorang yang tenang
– Bertanggungjawab
– Pandai hormat orang tua
– Teman suka-duka saya
– A loving person, sangat memahami, a mind-reader, haha,

6.Bila tarikh anda couple?
– 12 November 1999

7.Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
– Bila cermin kereta kena pecah oleh pencuri tak guna. Dahla sengkek time tuh, nak kene repair cermin pulak. Parents tak tahu sampai sekarang. =| Oh, saya berkongsi rahsia bersama anda. How, lucky!

8.Lagu tema cinta anda?
– Bukan cinta biasa by Afgan

9.Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
– Takde kot.

10.Tag 10 rakan anda yang lain

Pilih secara random, dan kita lihat siapa yang kena.. Hihi. Sila buat entry khas yer. Heh

Atiqah Mutaza
missbutterfly
Durruz
sk
faradiba
A W E E N N Y E
Xora
faratul
elyina
ZLA

Sekian sahaja.

Entry seterusnya nak hapdet pasal ‘meet the designer session’ dan ‘of my official photographer’. Hihihi.

 

Thank you, sweetie! March 12, 2010

Filed under: T.A.G — nurathiah84 @ 5:39 PM

Agak terlambat entry ni. Hadoi, super busy this week with tests and assignments. Hihi. Terpaksa tinggalkan sebentar dunia blog ni. Maka, ketinggalan la semua. Hehe.

1. Thank & link the person that gave you the award.

Korang semua such a darling la.. kasi award kat kite-kite ni. Hehe. Tengok ramai bloggers dengan entry Beatiful Blogger Award nie. Hehe. Thanks to Wan, Lynda, Norr, ElyaElmo, Miss eilaz, Ellfazira, LeonaraHalim, sk, nasyrah dan Diana. Nanti if ade yang i tak masukkan nama, i will update later ye. Ampun dipinta. Tak ter-track. Hehe.

2. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic.

Rata-rata ramai dah bloggers yang dapat award ni. So, nak pass award ni pada yang tak dapat lagi and follower saya. hehe. dapatla kite sama-same merasa award nieh. huhu. So, here goes the list:

(1) Reyna : (http://holareynaa.blogspot.com/)
(2)_GNIE_ : (http://ma2niput3.blogspot.com/)
(3) thalhazlin : (http://thalhazlin.blogspot.com/)
(4) Anoi : (http://anoi.blogspot.com/)
(5) Yanie : (http://spreadingaroundthehappiness.blogspot.com)
(6) Qis : (http://itstimeforqanda.blogspot.com/)
(7) Syima Boyd : (http://zays1amiys.blogspot.com/)
(8) EllyAnaille : (http://anaille.blogspot.com/)
(9) Fikaryna : http://impianfikaryna79.blogspot.com/
(10) si kecil : (http://sikecilberkata.blogspot.com/)
(11) Miss N : (http://lifeofthehappyhearts.blogspot.com/)
(12) faradiba : http://myfavcolourispink.blogspot.com/
(13) Riena (http://escadagurl21.blogspot.com/
(14) Shaheeda (http://aku-gadis-biasa.blogspot.com/)
(15) Atiqah Mutaza
(http://diaryatiqah.blogspot.com/)

3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award.

4. State 7 things about yourself.

Part ni mencabar. Ha-ha.
.
.
.
  1. The eldest in the family.
  2. The only daughter in the family.
  3. Bakal bergelar tunangan orang pada 12June2010. InsyaAllah.
  4. Sudah dirisik.
  5. Pernah mendapat mimpi dipatuk ular. (Petunjuk orang nak masuk meminang, kan?) Haha.
  6. Seorang yang pemalu. Boleh bertukar menjadi peramah bersama orang yang kaki borak jugak. Ha-ha.
  7. Percintaan kami adalah jarak jauh. Sejak dari mula bercinta hingga ke hari ini. Petua kekal lama? Haha. Rahsia. Heh, gedik!

Dah. habis dah perihal T.A.G. Hehehe. Sape nak tag i, lagi? Seronok jugak yer. Huhu.