..all about her preps to become a bride…

Transparent Canopy March 31, 2010

Filed under: canopy — nurathiah84 @ 4:01 PM
Dambakan ini di hari nikah atau resepsi anda?


Picture credit to: NSJ Event

You can get this transparent canopy from Accer Event dengan harga cuma RM450. Whee!!! Contact Accer Event – sesiapa jua mampu, kata tag line nyer lah. Hehe.

Malam nikah nanti I berangan nak ada canopy macam ni. Haha. Harap lah parents agree. Heh. Berangan lah kamu selagi boleh yer. Ngee.

Advertisements
 

Tiffany theme December 12, 2009

Filed under: canopy,pelamin,real wedding — nurathiah84 @ 1:31 PM

I attend my friend’s wedding today and it turns out the theme colour of her wedding is tiffany blue.. some pics of her wedding:


Canopy. The food was good. Caterer pon bagus. Daging tak liat. Ayam tak hancur. Ikan pon tak hancur. Air pon sedap. Even da kul 4pm masih topup kan lauk sebab still ade tetamu datang. Takdela kalut nak kemas buffet meja tuh kan, or bungkus2 lauk ke kan. Pekerja pantas, terus kemas pinggan bila da habis makan. Pinggan bersih, cawan bersih. Nama caterer tuh Manisa Catering located at SS15, Subang Jaya. I simpan their contact number for future reference. Heh.

A simple pelamin. cuma bunga daisy sahaja as a backdrop… Tiffany and white, a great combination.


Pelamin dalam rumah. I rase pelamin nikah die. Ala-ala morocco punye konsep. Kerawang-kerawang tuh cantek. Excuse the people, please. =)


Meja beradap. Sangat simple. Should add more deco, i guess. Hanya ada bunga harum sundal malam dan daisy sahaja.


Table for cake cutting. I love their cake stand. Ditambah deco dengan ala-ala crystal. tambah cantek.


Lastly, presenting the bride and the groom. Lovely dress, i must say. Lari dari typical lace-kebaya-malay wedding yang selalu jadi pilihan pengantin. Macam ada touch dari Hatta Dolmat. Tak sempat nak interview the bride sape designer. =)

 

of Canopy December 2, 2009

Filed under: canopy,ideas,nikah — nurathiah84 @ 6:24 PM
Still on nikah thingy lagik. Heh. This entry about canopy plak. Eish, i adore la transparent canopy with fairy lights nieh. Cantekkan. Hurmp, berapala agaknya this will cost me ek?. Kene gigih kumpul wang ni. hihi. Saya berimpikan untuk bernikah waktu malam sebabnya mahu ini la.. heh. Transparent canopy, fairy lights and chiavari chairs.

Credit to: Saffandiphoto


Credit to: NSJ Event

Pink and white will never go wrong. Sweet sangat macam cotton candy je tgk. Heh. And masih menggunakan chiavari chairs jugak in white colour. Untuk solemnization and engagement boleh la nak ngade-ngade pakai this kind of chairs. Sebab tak berapa nak ramai org sgt kan. Hihi. Tapi itula, kene ingat yang kenduri besar lagi banyak nak pakai duit. Hummp. Well, once again, it all depends on ones budget. For engagement, i am surely will choose pink and white for scallop. And kalau boleh nak underlayer tuh jugak. Hihi. Kene survey around, hopefully adalah yang bawah RM500. Pray hard. Ameen.

Credit to: NSJ Event