..all about her preps to become a bride…

Ow, sugar, sugar. May 31, 2010

Filed under: D.I.Y,deco,ideas — nurathiah84 @ 12:50 PM
Ahaha. Tak tau title bersangkut-paut atau tidak. Ho ho ho. Nak merepek tentang deco, deco, deco. Tihihi. Blog walking dan terpaut pada ini:

Can be part of your deco untuk guest book table. Ferrero rochers pulak tuh. Guest mesti tertarik untuk mendekati meja guest book. Sesudah meninggalkan pesanan, boleh la ambil satu! Kalau i, i memang tak malu, i mintak dua nanti. Haha. Senang aja nak D.I.Y ini. Mari lihat close-up pictures.


Ok, dah tengok sepintas lalu, mesti rasa boleh D.I.Y sendiri kan. Hehee.
Proses penyediaan:



Pictures credit to: flora et cetera
 

Owh, nice! May 30, 2010

Filed under: nikah,outfit — nurathiah84 @ 9:26 AM
Owh Owh Owh
I love the detailing!
The pleats, the pearls, the beads!
Aww. Melting.
Perfect for your nikah dress.
Kan?

Source: Zery Zamry
How was your weekend? I met Huda from spreadmyhappiness. Huda, such a nice person. Comel giller! hye, huda! Jumpa kat my friend’s wedding which turns out to be kawan huda jugak. Hehe.. Sangat ramai orang datang sampai tak boleh nak duduk borak lama-lama. Haish..
 

Nice blogger award! May 26, 2010

Filed under: T.A.G — nurathiah84 @ 12:01 PM
Hari ni I dapat award! Tihihi. Hutang entry tagging sebenarnya. Hehe.

Buat ucapan kepada pemberi award dengan penuh perasaan sekali:
” Owh, Miss Eilaz, thank you for this award! Tihihi. Comel bangat! “
Apa yang bermain di fikiran korang sekarang ini:
Gulp! Lagi 2weeks ++, banyak lagi tak settle. Risau serba-serbi!
Apa nama samaran korang:
Cik Belle
Berikan 3 orang yang korang sayang:
3 orang je? Alaa.. nak sayang semua. Erm, my mom, my dad, my sayang. Heh
Panggilan untuk si dia:
Alahai, kalau letak sini, mesti kamu muntah. Haha. Lebih baik, dirahsiakan. Huhu
Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa:
Owh, please, bring me to Paris! Heh
Blog yang korang suka visit:
Blog B2B
Tag award kepada 15orang yang korang nak tag:
To all my followers! Hihihi. Thank you korang kerana sudi jadi follow blog I. =)
To all bloggers yang nak award ni, sudi-sudilah copy ya! =)
Korang semua memang nice blogger-lah!
 

Cookies.Cookies. May 24, 2010

Filed under: engagement,hantaran — nurathiah84 @ 1:59 PM
Remember this post? Ya, it’s about fancy cookies. Nak tengok tak hasil air tangan Kak Ayu for my cookies? Tihihi. tak sabar nak share with you all, sebab sangat teruja tengok cookies comel-lote dari Kak Ayu’s kitchen. Tihihi. Dalam hati, “Oh my, i must post this, i must make a special entry for Kak Ayu“. Hehee. She such a nice person. Kak Ayu buat homework googling the design that will match your theme. How lucky, I am. Sebab I seorang yang pemalas nak provide her with the design. Ketuk I, ketuk I. Jangan tiru I yer, sila buat homework ya ladies! =)
Definitely, recommended! Very, very recommended!
Tak renyah la nak deal dengan Kak Ayu
Cookies that make me uuuu,, aaaaa,, wow!, wallla!! :

Cookies 1

Cookies 2

Cookies 3

Cookies 4
Alolooo.. comellnyer.. Pricing? Email her for more details ya! Tihihi.
cupcakeschek@gmail.com
Kak Ayu introduce a lolly cookies la.. Cute! Better than lollipop for the kids, kan? Sebab lollipop nanti buat gigi rosak. Hohoho. The exact size, i’m sorry, i don’t know. Contact Kak Ayu for more details ya!

Comellnyerrr!
Suitable for candy buffet juge. Hehe. I might consider lolly cookies on my wedding! =)
All pictures were taken from: CupcakesChek
 

Mahu baju Zery Zamry? May 23, 2010

Filed under: promosi,random — nurathiah84 @ 3:47 PM
Terbaca status Zery Zamry kat facebook. Terus click kat link blog Zery. Oh my, dia nak jual design-design die yang dulu. If only i tak tempah baju tunang lagi, harus i grab one!

RM1200

RM1000

RM600
Owh, i adore the third pic. Untuk baju raya bole? ekekeke.
More from his site: Zery Zamry

 

Pulut Kuning VS Wedding Cake May 19, 2010

Filed under: ideas,pulut kuning — nurathiah84 @ 5:39 AM
Saya penggemar pulut kuning. Bukan senang nak jumpa sekarang pulut kuning di kenduri orang. Tapi, minggu lalu ada ke kenduri kawen jiran, dan sungguh teruja bila jumpa pulut kuning. Hehe. Dan teringin rasanya mahu pulut kuning buat santapan di malam nikah.

Alololo, comelnya ada burung-burung.
Dan, buat tetamu, boleh pack kecil-kecil sebagai doorgift. Senang, semua boleh rasa pulut kuning bersama rendang.

Boleh tak letak pulut kuning as hantaran? Tak pelik kan? Ke pelik? Huhu.
Atau, ada yang mahu pulut kuning di hari wedding?

Tepuk dada, tanya selera. Tihihi.

Source: Here
Eyh, I ni macam nak promote D’Flowers Cake pulak. Tak eyh. Saje terjumpa blog ni. Dan terpikat. Itu sahaja. =)
 

Gamelan di hari wedding? May 17, 2010

Filed under: entertainment — nurathiah84 @ 9:11 AM
Bunyi gamelan sungguh asyik. Tapi, kalau dimainkan sepanjang masa pun boleh naik mengantuk. Sebab terlalu mendayu. Hee. Mungkin pilihan bunyi gamelan semasa merenjis sesuai. Dan juga, semasa makan beradap, diselitkan bersama tarian dari si cilik. Aww, terhibur. Antara pilihan lagu:
  • Timang Burung
  • Lantai Lima
  • Lambang Sari
  • Kilas Duyung
dan pelbagai lagi pilihan..
Kalau dapat yang live punya, amboi, bestnya. Berjalan mencari dan berjumpa ini:
Bila layan di Youtube, ramai juga IPT yang ada kelab gamelan tersendiri. Mungkin ada yang punya contact number team gamelan, boleh share di sini. Kan?.
Atau….
mahu lebih jimat, burn sahaja dalam CD dan, nah, pasang di hari wedding! Hee. Aci tak?
Tihihi.