..all about her preps to become a bride…

Exam week means no update April 25, 2010

Filed under: random — nurathiah84 @ 3:11 PM
Current status: Busy with final exam

Will start blogging back on 8th May 2010.
InsyaAllah

Daa.

 

Favors: Cupcake April 23, 2010

Filed under: engagement,favors — nurathiah84 @ 3:00 PM
Phew, less than 2months to go before my E-day. Masih banyak yang belum settle. Checklist pon tak buat lagi ni. Haha. Tak tau macam mana la nak buat sticky post. Haha. Buta IT rupanya Cik Belle nieh. Haha.

Cuma mahu share tentang favors pada hari majlis nanti. Nothing extravaganza. Cuma order cupcake sahaja. InsyaAllah, will be something like this. Tak tau la sempat ke tak nak ikat ribbon macam ni. Huahuahua. Akan ku kerah semua cousin saya. Hohoho. Bersiap sedialah kamu wahai cousin kesayangan semua. Tihihi.


Sumber: Google

Al-kisahnya, saya berurusan dengan satu vendor ni. Memula servis sangat la bagus. Layan semua pertanyaan saya itu ini. Tibe-tibe makin slow dan slow dan terus senyap tanpa khabar berita. Setiap kali reply my emel, mesti mohon maaf sebab busy katanya. Saya faham dan beri masa untuk dia. Tapi, selepas dah 2 3 minggu menunggu dan terus menunggu, har*m J takde khabar berita. Senyap terus.

Sudahnya, saya beralih ke vendor lain pulak. Saya shortlisted kan 2 vendor pada asalnya. Mungkin vendor pertama rasakan masih terlalu awal untuk saya tempah, jadi die melengah-lengahkan masa. Bukan ape, setiap bulan saya dah ada plan apa yang perlu saya settle kan semua. Boleh rujuk pada entry ini tentang planning calendar saya. Jadi, ini bulan April, jadi saya harus settlekan untuk doorgift. Saya pon sebok jugak, but still manage to plan my time. We have 24 hours per day. Sila plan baik-baik.

Dan Alhadulillah, saya sangat berpuas hati dengan second vendor ini. Dan, saya sudah buat half payment kepada dia. Alhamdulillah, harganya pon lebih murah dari first vendor. Semua yang berlaku tentu ada hikmahnya, kan? Hehe. Dapat cupcake murah sikit dari yang 1st vendor. Dan vendor yang saya pilih ni pon, ada bakery sendiri kat UIA. So, i guess die ni full-time in baking, tak yang macam 1st vendor, mungkin hanya part-time dan sebok dengan perihal pejabat.

Don’t get me wrong here. Dua-dua vendor pon bagus dan beri harga yang murah. Less than RM2 complete with boxes. Yang second vendor siap kasi ribbon and TQ tag free lagi. So, I guess, berbaloi jugak la kan dapat berkerjasama dengan second vendor ni. Cuma mungkin bukan rezeki vendor pertama. =)

Kadang kita harus percaya pada gerak hati kan. Gerak hati saya memang kata go for ‘second vendor’, tapi saya masih berdegil nak pilih vendor yang pertama juga. Kan dah down sikit. Hehe. Nasib lah, cepat-cepat beralih. Kalau saya masih tunggu dan tunggu, tak tahulah apa nasib favor saya ni. Huhu. InsyaAllah, akan reveal siapa vendor saya selepas selesai majlis. Hihi. Tapi, kalau ada sesiapa masih mencari nak order cupcake untuk doorgift, boleh email saya untuk tanya quotation mereka. Hehe.

 

Jakel Shah Alam dibuka esok.

Filed under: promosi,random — nurathiah84 @ 3:35 AM
OhEmmGee.. Mode teruja giller. While flipping thru newspaper hari ni, terus mata tertumpu.

Jakel Shah Alam dibuka pada 24 April 2010

Hahaha. Suke suke suke. Patutla tadi masa lalu depan Jakel Shah Alam, dah nampak pekerja die dok lap-lap cermin. Ada khemah bagai. Meriah nokkk!

Apa lagi Nahwal, kata nak cari kain untuk family, serang jangan tak serang. ekekee.

To orang Shah Alam, selamat bershopping!!

 

HM: Nikah Video April 21, 2010

Filed under: Uncategorized — nurathiah84 @ 5:00 PM
Tak habis-habis kan dengan HM. Ha-ha. Sharing is caring kan? Hee. Comel la die.. Suke. =)

Jom, layann!

Source: Youtube
 

HM: Wedding Entrance April 20, 2010

Filed under: real wedding — nurathiah84 @ 4:55 PM
Comel betul HM nie. I present to you, her wedding entrance. Sporting betul family die yer. Joget ramai-ramai. Meriah. Hui, kalau saya, mestilah tak dapat izin dari parents. Ekeke.

Source: Youtube

 

Swirly Lollipop

Filed under: favors — nurathiah84 @ 4:55 PM
Jarang betul dapat update. Sebab, student kan, jadi sekarang ni, memang minggu busy. Minggu super busy. Minggu ni-lah nak buat test. Minggu ni-lah kene submit assignment. Minggu ni-lah nak prepare for final exam. Grr, takut. Doakan terbaik untuk saya. Tihihi. Sedikit update tentang diri saya dan minggu busy saya. Lupakannn… Heh.

************

Ini lagi menarik. Topic tentang lollipop. Heh. Selain dari chocolate dan gula-gula untuk dijadikan favor for children, mungkin ini boleh dijadikan pilihan. Boleh dapatkan semurah RM0.20 satu lollipop. Ini di kedai runcit area rumah saya la. Mungkin di Hypermarket boleh dapatkan lagi murah dari ini sebab beli dalam quantity yang banyak kan. Mungkin ada juga di kedai borong yang lebih murah. Survey, jangan tak survey. Tihihi.


Lollipop mungkin boleh dicucuk-cucuk dalam kotak berhias seperti di atas. Sila D.I.Y untuk kurangkan kos. Heh. Saya memang peminat crystal juntai-juntai itu.. kalaula saya ada budget untuk buat candy buffet, akan saya cari dan gantung crystal juntai-juntai itu. Menarik nya la, hai.


How to decor your favor-lollipop? Simple begini pon jadi. Sticker dan ribbon. Sweetness.


Atau, ribbon dan TQ tag. Sumbat-sumbat dalam balang kaca pon cantek juga. Dalam balang kaca tuh, letak batu ala crystal tuh. Kat SSF ada.

Dan ini, favourite saya. Uncang organza dan polka dot ribbon. Hehe. Comell!

Masalahnya, saya tak tau kat mana nak cari swirl lollipop besar macam di Famous Amos yang murah. Paling murah pernah jumpa di Ikano, RM2.50 satu. Rata-rata lollipop besar harga dari RM3- Rm3.90. Kalau beli banyak mungkin boleh dapat murah sikit yang di Ikano tu. Tapi, kalau dapat RM2 satu pon, saya kata masih mahal. Haha. Saya ni memangla nak yang murah aje. Hoho. Siapa tahu kedai borong mana yang jual lollipop besar yang harganya berpatutan? Ho-Ho. Terima kasih pada yang membantu.

 

Apa ada di Ikea dan KK Home Deco? April 15, 2010

Filed under: bedroom,deco,ideas — nurathiah84 @ 5:22 PM
Last week, went to Ikea and KK Home Deco. Saje mencari barang-barang untuk hiasan bilik nanti. Survey suka-suka sahaja. Hehe.

Di Ikea…

Idea untuk gubahan bunga. Ha-ha. Tak gubah mana pon, letak-letak aja dah siap. White vase with white flowers. Nice eyh.

White frame. Price: RM29. Simple and nice. Survey lagi. Hee.

White frame. Simple lagi dari yang tadi dan murah lagi. Price: RM19.90.


Ahhh..white carpet. Measurement tak ingat. Next visit kena amek measurement. Price: RM99. In the list-to-buy. Hee. Tapi, mahu survey di Nilai pula nanti. Atau kedai carpet mana lagi yang murah? Hoh.

Side table punya lampu. Price: RM59. Erm,mahu survey lain. Bukan seperti lampu idaman. Kalau tak jumpa juga, ini letak dalam list juga. harapla jumpa lagi menarik dari ini. Ngee.


Comel giller. Suka. Dan sangat murah. Price: RM9.90. In the list. Hee.

**********

Di KK Home Deco, SACC

Love this. Price: RM19.90. Ada bling-bling yaw aw aw. Heh.


Candle holder. Price: RM13.90. Untuk meja beradap pon lawa juge. =)

Ini cuma selingan. Mencari sesuatu untuk add on deco di mini pelamin. Price: RM59.90. Risau, if beli dah tak guna memang la membazir. Nak sewa kat mana nieh?

So, itu sahaja items yang menarik mata untuk dicuci. Hihi. Selamat berbelanja untuk bilik anda semua! Hihi.