..all about her preps to become a bride…

Idea untuk hantaran July 5, 2010

Filed under: hantaran,ideas — nurathiah84 @ 7:38 AM
Tengah dok mencari warna tema yang sesuai, termelencong pulak terjumpa hantaran nan indah ini:

Cantek aja bila hantaran diletakkan dalam transparent acrylic box tuh ya.
Nampak exclusive.
Saya suka idea ini!
Saya rasa, kita boleh tempah casing ni dekat kedai frame.
Tapi, tak pasti dengan harganya.
Have to scout around survey harga nampaknya.
HoHoHo
Gambar secara dekat:

Canteknya!!!
Nak macam ni.
Hahaha.
Berangan itu indah.
=))
 

27 Responses to “Idea untuk hantaran”

  1. Cik belle, I pon sangat suke Arma's punya design. Dari dulu sampai skrg asyik mengusha website arma tengok hantaran n pelamin2 diorg. Sangat cantik~~~ ^_^

  2. Cik Belle Says:

    Squarecut Ring: betul la dear.. design die cantek2 kan.. tengok gambar cari ilham aje la nampaknya. ehehe

  3. farahfatihah Says:

    yup berangan itu indah dan yg paling penting ianya free!!!! hahahahasukat tgk kombinasi kaler bunga2 tu..sweet

  4. Amalina Says:

    hantaran yg awak letak tu chantek sgt..sweet jee..diorang pkai fresh or artificial ek utk yg tu

  5. masmOna Says:

    cantek lah kak tia! nmpk exclusive. okay cepat pergi survey harga dia k hiks =)

  6. Xora Says:

    Belle, bantal hantaran saya, sebijik (ok tipu, hampir sama) mcam hntaran yang belah kanan tu, termasuk la benda juntai dan corner bantal tu😛 cuma beza warna sahaja. tapi bantak tak segebu diorang pasal saya takut hantaran jatuh😛

  7. hana yoriee Says:

    wow..idea yg sgt menarek!! nampak sgt classy..

  8. cantik & unik!brg hantaran pun jelas nampak tak kena sorok dgn bunga2. suka! suka!

  9. Queen4ADay Says:

    i know wer to get those boxes!yey!!

  10. Cik Belle Says:

    farahfatihah: hahaaa. betul la, free itu manis! hahaa. kan.. colour combo tuh memang menjadi! haish.. mana-mana ada pink memang bertambah manis laa. hiks.Amalina: colour nyer kot yang buat nampak sweet kan.. i rasa fresh flowers la.. hehe. gebu-gebu kan bunga die.. tp, kalau nak gune artificial pon dah banyak yang nampak macam real dalam pic.. =)masmOna: hahahaa.. insyaAllah, kene settlekan satu-satu dulu. kan berterabur.. haha. banyak list-to-do nieh. haishh.. heheXora: wow! tahniah Xora boleh bikin bantal sebijik macam tuh.. nanti boleh share with us! hehe.. saya pon memula nak gune idea bantal.. tapi itula, risau tergolek. nanti Xora share eyh macam mana nak letak-duduk hantaran biar seimbang tak jatuh. hehehana yoriee: kan hanaa… saya suka la mendelah ni. hahaa. classy it is. =)♥♥relyza♥♥: =) itula kan.. nampak sebijik-sebijik. hahaa. Queen4ADay: dear, please share!!!! where to get those boxes? eish, teruja dah nieeeee! haha

  11. sumpah cantek gile kan kalo ape je yg arma nye design.i salu je berangan kalau lah dapat sume2 tu utk wedd i nanti bestnye.tapi i berangan je oke sbb tak mampu nak buat semewah mcm tu hehe..

  12. Cik Belle Says:

    ^fafau^chipshana: arma punya design memang menarik kannn.. sukee.. i pon berangan ajela.. hohoo.. jom diy jom.. kite tiru ala-ala cam arma.. hiks.

  13. Amalina Says:

    belle..sy rase tu bukan bantal..a polystrene kot sbb nampak kukuh sgt..kat nilai 3 ade banyak polystrene bentuk bantal ni..then nak kasi nampak tak keras kejung sgt, awak letak span, then baru balut dgn satin🙂

  14. si kecil Says:

    hantaran tunang hari tu x jadi pakai bantal ke? saya pon jatuh centa ngn hantaran arma..

  15. Cik Belle Says:

    Amalina: haah.. saya pon ade terfikir macam tu. baru tadi dok sembang-sembang dgn my mom. die cakap, ni polystyrene yang macam bantal kat nilai 3.. thanks Amalina for the idea, balut dengan span tuh.. kalau kejung noo, tak lawa juga kan. huhu..

  16. Cik Belle Says:

    si kecil: em tak. sebab nak jimat cost punya pasal. haha. terus beli dulang yang tak perlu lapik.. hias dulang simple2 sudah. pastu taruk bunga seciput. hahaa. simple aje. =)

  17. sk Says:

    box nih pon sy dah terjatuh chenta.. hadoiiii.. rambang mata tgk design hantaran sekarang! huhu

  18. Cik Belle Says:

    sk: huhu. itula kannn.. haish.. rambang mata ku jua.. haha.. nanti by the time kite nak kawen, bertukar-tukar lagi idea. hahaa

  19. Fathiyah Says:

    cik belle,arma guna artificial flower kan ni? correct me if i'm wrong. tp mmg lawo habes lah. drolling….hehe

  20. memang cantik.. so swit.but elegant sangat.. sangat suke design yang simple tapi tetap menyerlah.. hehehe

  21. harzharun Says:

    hello cik belle…i dah normal skang…dah x giler bz…so, sempat la masuk2 sini…hehehelast i bc ur entry sal ur tunang bli psp tu…k dah komen yg tu..ni nak ngomen sal lain2 plak…heeeekursus kawen ~ i gi sorang je tau dulu…dah la demam..bhingus2san..sadis tol..haishhbunga kristal ~ sgt suke!!!!!!…tp i xlarat nak buat dah masa kawen dulu..sbb duk bhari2 pintal wat bunga kristal tuk hias hantaran…pas ni adik i nak kawen, i nak buat la..hehe..giler kuasa kan..adik nak kawen pun nak tlg DIY..baju tunang ~ aceceh…cun rupanya cik belle kita ni…br tayang gmbr yea (kunun2 i x tgk u lg dlm pages huda la…hahaha!)…dear, baju u cantik la…beads tu 1 kelainan…ada sytle!theme calour ~ hurmmm, xkesah la nak warna apa pun, pink msti masuk dlm list ek?..peminat pink!…cayok!pameran pengantin ~ full info!..bp derang bayar u?..heheacrylic box ~ dear…i agree…sgt esklusif kan..mn nak dpt tu???

  22. nuptiles Says:

    cantikkkkk…suke..exclusive jadi brg hantaran tu..kalau u scout nti update lah ye.

  23. choclairissa Says:

    hi dear..hantaran u berkenan tu my fren punye wedding..i xsure wedding fresh flower ke x..kalo cantik harge die pun mesti cantik jgk kn? hehe btw…drop by to my blog http://choclairissa.blogspot.com for any comments🙂

  24. ElyaElmo Says:

    arma nye sentuhan sgt exclusive kan!!! he3cik bell..try buat sndiri..hik3

  25. tp arma nyer service quite mahal la utk i yg bajet ni…

  26. Amalina Says:

    cik belle..is it ok with u if i try buat bantal tu?hihihihi seriously i dah jato cinta

  27. Cik Belle Says:

    Fathiyah: huhu. tahla awak.. saya nampak macam fresh flowers. tapi sekarang ni dah banyak kan artificial flowers nampak macam fresh flowers.. hahaa.. cantek kan? Diebalychouzz: itula kann.. simple dan menyerlah. kene pegang tagline tuh. ahaa. choclairissa: wow! ur friend's wedding tuh mesti sangat cantekkkk! ini pakej hantaran eksklusif rasanya dari Arma.. harga pon dari rm250++.. diy ajela yang mampu ai ni. haha


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s