..all about her preps to become a bride…

Pameran Pengantin di MidValley: Edisi Jumaat July 2, 2010

Filed under: pameran pengantin — nurathiah84 @ 5:30 PM
I sempat meluangkan masa dalam sejam lebih macam tu di Pameran Pengantin @ MVEC.
Cuma sempat singgah beberapa booth sahaja.
Saya nak pergi lagi, hari Ahad.
Banyak booth terbabit.
Sukaa!
Banyak bridal boutique.
Masing-masing dok pamer pelamin tersendiri.
Tapi, most of them pelamin panel.
DinaHalim je ada pelamin ala-roman tuh.
Tapi, i tak pasti jugak kalau dari butik lain ada pelamin ala-roman ni.
I tengok sepintas lalu sahaja.
No pics were taken.
Maaf.
Rushing amat.
Saya sempat berdiscuss dengan 5 vendors sahaja.
(1) Pulut Berhias

– Price untuk pulut berhias starts from RM65 (1 tier) up to RM230 (3 tiers)
Ada juga individual packaging, sesuai as doorgift, harga dari RM2 (100pcs and above)
Ada free pulut untuk rasa, sedap dan lembut. Cuma bab rendang tuh tak dapat nak komen lebih. Sikit sangat. Hahaha. Tamak la saya. Hahaha.
Good PR.
I suka.
Simpan contact mereka untuk rujukan masa hadapan.
As pulut kuning will be one of the door gifts untuk hari nikah nanti.
InsyaAllah.
Cuma, mereka takde provide delivery service untuk luar klang valley.
Within Klang Valley cuma RM30 aje.
Sigh. Malas nak mengangkut I ni!
(2) Rins Suzana
-No comment-
Ahaha. I cuma nak tau harga untuk pelamin dewan sahaja.
Baju cantik!
(3) Davency Wedding Workshop
-I tertarik dengan pelamin merah die yang ada juntaian cystal tuh.
Jadi, stop by dan dientertain penuh semangat dari boss besar.
Seorang Chinese man. Tapi, sangat fasih berbahasa melayu.
Memang bagus la PR die.
Semua I mintak, die boleh buat.
I mintak:
Pelamin (5-7panel)+walkway+arch+gazebo for cake cutting+hall deco
RM3****
Murah dah i rasa. Haha.
I mintak arch ala NGI.
Gazebo for cake cutting ala NGI jugak.
Ala, yang ada bunga juntai-juntai tuh. Ahaha.
Tapi, dalam gambar, i tengok pelamin die semua panel-panel tuh.
Dan bunga pon, tak dela lebat sangat.
Ahaha.
Ciput.
I nak survey lagila.
Mungkin ada pakej 3k++ dapat fresh flowers kan.
Mana nak tahu kan?
Heh.
Giller budget kau! Haha

Jangan harap nak jumpa kan. hehe

(4) Gendhing Emas Resources
– I suke! Mereka ada provide semua-
Dari catering, wedding planner, entertainment, semua la!
Tapi, i cuma tertarik untuk persembahan sahaja.
Mereka ada persembahan muzik gamelan, persembahan muzik asli (Nahwal, please go and check them-ahaha), persembahan muzik ghazal, persembahan tarian tradisioanal (i suke!),kompang, katering, kanopi, pelamin, PA system, wedding planner.
Kalau booked mereka di pameran pengantin, dapat jimat banyak!
Takde website to refer. Sigh.


(5) Dina Halim
Haish, pelamin ala-roman musnah begitu sahaja.
Pelamin sahaja tanpa walkway, RM4k++
Tapi, i tak discussed betul-betul la.
Ambil pamphlet dan tanya, pelamin kat luar tuh berapa?
Lepas tuh, terus chow.
Adik i dah call banyak kali mintak turun dengan kadar segera.
Tak tenang betul nak berjalan-jalan kalau bawak lelaki ni.
Sigh.
Sebok nak kejar bola katanya.
Whatla.
(tak faham kenapa mesti ada underline nie. abaikan ia. tak fasih la bab html coding ni. sigh)


Kesimpulannya, best la pergi pameran pengantin kali ni.
Banyak yang take part. Suka!
I cuma simpan contact number mereka.
In case, nak hire mereka nanti kan?
Other company:



 

17 Responses to “Pameran Pengantin di MidValley: Edisi Jumaat”

  1. faratul Says:

    belle! ur entry wat i nak g plak.aritu decide xmo g..huhu..suke pelamin ala2 ngi!yg bunga juntai2..kalo dpt dais mcm tu, tido kt dais pon xpe.haha

  2. Yanie Says:

    cik belle…. ada banyak tak pameran doorgift kat situ dengan decorator? crowded tak ek? but anyway, yang cik belle cakap 3k plus nak wat fresh flowers tu, x try rass deco ke cik belle?

  3. ya allah davency tu?hahahahhai penah stranded dgn bos cina PR baik puner tu dlm masa sejam lbh..mmg mengujakan..tp i tgk deco pelamin dia mmg "mcm tu" je fr pic yg mrk ambil..not up until what i wants..mmg la derang kate bleh cater tp, pic yg mrk tunjuk mcm indah kahabar dr rupanya jennt i akn review psl derang dlm belog i..gile sey….ciss mrk ada lg ke dlm pameran tu…harus larikan dirikuikuikui

  4. SyimaSyaz Says:

    hari tu gi jugak kat pwtc…tapi takde yg kenan…ade jugak pelamin yang berkenan cuma tak tanya harga..ssh nak booking kat sana sebab kita kena decide btl2..malangnya kebanyakkan diorang takde website..tp hari ni nak pegi tgk

  5. cik yaya Says:

    yang pulut kuning tu 3 tiers sungguh kah rm230?aku nak contact or website dia lah tia..meh sini meh kasi daku sayang.eceh sayang terus.

  6. ~jasNIENA~ Says:

    hi awak…seems like same je cam last year.. dis year x dpt gi coz jauh di pedalaman.. uhuk3… hopefully ade lg ujung thn ni.. huhuhu…

  7. Lala Says:

    semua orang pegi pameran tu ke?sedih pula takdtg pegi and stuck kat office ni..huhumacam tak tenang!haha

  8. NahWaL Says:

    mana gambar ni. cik belle nak kena ni ye. HAHA. sejak bila ada post ni? tak perasan ok. hari ni dah 3hb. bermakna semalam 2hb. bermakna yaya balik jam 8? gile jahat andaroot tu.

  9. masmOna Says:

    kak tia pergi pukul berapa kenapa tak jumpa pun kat sana? mas sampai dlm kul 330 gitu huhunasib baik semalam tak ramai sgt org huuu..

  10. Leeyana Says:

    cik yaya: dtg la sndr klu nak contact pulut berhias tu…aku ari2 rase pulut tu…sedap…meh dtg bbooth aku..huhuhu

  11. Cik Belle Says:

    faratul: hihihi. i pon berangan nak dais ada bunga juntai2 tuh.. cantek kan.. huhuYanie: itula, will try check rass deco nanti. hehe.Rosie Flowerie: erm betul. pelamin die semua "mcm tu" aje. hehe. nanti jgn lupe review ya! heheSyimaSyaz: Syima, kat PWTC hari tu tak banyak vendor. kat MV ni banyak jugak kan vendor.. cuci-cuci mata aje.. simpan contact number. hehecik yaya: haha. haah, dalam pamphlet die letak harga cam gitu. ko check website die ni: http://pulutberhias.blogspot.com/ place order selewat-lewatnya 2 hari sebelum majlis. hehee.~jasNIENA~: owh really? tak pergi hari tu yang last year punya. hee. yeah, me hope too hujung tahun ada lagi.. hihi.. Lala: haha, lala, kesian u.. pergi tak tadi? huhuNahWaL: haha, dok online sentiasa pon boleh eyh tak perasan.. haish.. masmOna: 330 sampai dah? kak tia lambat.. kul 5 macam tuh baru ada kat MV tuh. sekejap je jalan2 kat situ.. sobs. Leeyana: camne bisnes? ada baik ka? hehe

  12. Anonymous Says:

    dear..davency?jgn la..time kt pameran dorg ckp je bj dorg byk..tp ble u tgk kedai die..uhhh..xcantik lgsg..gle buruk..xtau la fesyen ape..dorg tu ckp besar je..mcm my baju nikah..tempah kat die..anta 3 bln awal..tp ble date nk collect..kate xwat ag..mmg gle dorg tu..sgt mare ye ng dorg..lucky, baju sanding n pelamin i tuka org laen..just photographer je ng dorg..jgn terpengaruh tau ng dorg..hehehhe..

  13. farahfatihah Says:

    wahh cik belle sudah memulakan pencarian vendor yg sesuai..bagsu2…=)

  14. sk Says:

    betul, kali ni nye pameran lg best dr sblm2 nih. tp i tak sempat nak jln byk. sampai pun dh 8.30pm, so sempat gi booth leeyana jek. rugi rugi.. huhueh cik belle, i dah gi kursus kawen kt alshahir… u bila plan nk gi kursus?😉

  15. Hana Jaffar Says:

    i went there, and i suka yg gamelan tu! tapi kira2 balik, rasa2 nya boleh je dptkan group gamelan lagi murah.rasanya lah. kena carik :p

  16. hai…salam perkenalan…saya pon g gak ari sabtunyer leh thn gakla pakej2 kt ctu…lill bit pricy..ckit..;p…tapi sempat amik pakej for photografer…;p

  17. ElyaElmo Says:

    cik bell…baju rins suzanna lawa2 kan!!~elya uske sgt dgn kaler merah tu…hu3


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s