..all about her preps to become a bride…

Tentang baju June 21, 2010

Filed under: My Engagement — nurathiah84 @ 5:15 PM
Cerita sedikit tentang hari tunang itu hari lagi ya.


Kisah tentang baju pula.
Remember, I cakap I rasa I tak suka baju I, lepas I pick-up my baju?
I pandang banyak kali, masih i tak boleh nak terima baju i.
Dengan semua yang datang, I bercerita tentang baju i yang disaster.
Wahahaha.
Tapi, semua orang meng’deny’kan ia.
Kata mereka, cantik.
Dalam hati, tiada siapa akan kata ianya tak cantik.
Mungkin saja nak ambil hati.
Emosi dengan diri sendiri.
Tapi, lepas I tengok dalam gambar, I must admit that, I love my baju.
Thanks to those chunky beads.
If not because of the chunky beads, ianya akan nampak boring.
Plain. Kosong. Boring.
Belek magazine Eh! June edition pon, banyak designer bermain dengan chunky beads.
In rupanya! Ha-ha.
So, yeah, I love my baju!
Akhirnya.
Baju dan veil adalah hasil dari Qudyn Aziz.
Jahitan sangat kemas.
Fit dengan badan.
Tak geleber.
Cutting bagus.
Service bagus.
I suka..!
Khamis jam 1030malam, I pergi pick up baju I.
Esoknya Jumaat, baru terhegeh-hegeh nak cari tudung.
Bukan senang woo kerja last minute.
Haha.
Terpaksa akur dengan grab sahaja tudung paling hampir dengan warna baju.
I dah tak peduli, asalkan ada tudung. Itu sahaja.
Dan, Alhamdulillah, tudung itu buat I stand out sebab baju is soft pink.
So, tudung tu tolong naikkan aura warna baju.
Ok, I tau I tak bercakap macam budak fashion, di sini.
But, u get what i mean, kan?
Dengan kata lain, it suits with the baju!
Tihihi.
Cerita tentang tudung.
Sebulan sebelum hari tunang.
Saya ke M*H*****, di Shah Alam.
Maaf, saya tak suka PR mereka.
Seperti tiada chemistry di situ.
Jadi, terus berjumpa Qudyn dan mintak dia buat veil sekali.
Tudung, i cari sendiri.
Denga perca kain, saya jaja cari tudung yang sesuai.
Bukan senang nak cari, tanpa baju siap.
Lebih senang tempah dan serah segalanya pada yang pakar, sebenarnya.
Hee.
Initial plan, nak pakai tiara tudung tuh.
Yang tepek kat bahagian tepi kepala.
Tapi, apakan daya, sewanya sahaja adalah RM50 (including veil).
Jadi, saya kata, tak apalah, veil dah tempah.
Tak jadi nak sewa.
Sebab kena ambil 2-2 sekali, veil+tiara.
Sedapkan hati, less is more.
Haha.
Lagipun, kita save for nikah nanti.
Hoho.
Sebab susah nak jumpa pic baju full view, presenting, Cik Belle!
Berdebar betul.
Boleh?
Haha.Gedik la.


Hye All!
=))
Salam kenal..
tihihi
Eyh, eyh, tak cukup plak.
Nah lagi.
Haha.

Semua picture adalah dari ehsan kawan-kawan dan saudara-mara.
Dari official photographer belum dapat lagi.
Nanti, kite upload lagi ok.
=)
 

4 Responses to “Tentang baju”

  1. belle dear..sy mahu tgk pic lg..hehe ape mukabuku kamu….sy mahu add kamu…kalo tk keberatan add la sy ;)email sy rose_mmg@yahoo.com

  2. cantek hoke baju tu! without chuky beads, it will looks so plain! tapi, serious, cantik! something diff!

  3. Fish Says:

    Baju anda adalah SANGAT CANTIK!!!

  4. ReYNa Says:

    cikbelle,i like ur baju la.sweet gile


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s