..all about her preps to become a bride…

Tentang kursus kahwin June 18, 2010

Filed under: Wedding preps — nurathiah84 @ 3:54 AM
Sijil Kursus Kahwin, penting kan untuk buat permohonan berkahwin?
*correct me if i’m wrong*
My plan is to attend pre-marital course ni di Putrajaya.
Sebabnya, sebulan sekali my other-half ada kursus di ilsas.
Sebab gatal nak pergi sama-sama, *hehe* kena pilih area yang berdekatan dengan ilsas.
Jadi, saya rasa Putrajaya adalah pilihan saya.
Been google-ing about kursus kahwin di Putrajaya, cuma berjumpa dengan dua tempat ini sahaja:
Kursus Pra-perkahwinan Al-Shahir, Presint16
Kursus Pra-perkahwinan P
– So far, good review from people yang dah attend kat tempat ni. Cuma, ada part yang mengantuk-mengantuk. Normal la kan, ceramah di siang hari. Ha-ha. –

Kursus Pra-perkahwinan, Presint 9
– Hasil carian di Google, tiada review. Masih baru lagi agaknya. –

Tapi, macam berminat pulak nak attend pre-marital course di sini:
Kursus Kahwin by Siarra & Dinderk

*Pic credit to: Diah*
Schedule untuk Day-1 and Day-2 pun dah diterangkan dalam web S&D.
Sebab tak pernah attend kursus kahwin, tak pasti tajuk-tajuk yang dibincangkan adalah sama dengan semua tempat.
Saya tak pasti.
Tapi, fee sama sahaja dengan semua tempat, RM80.
Saya mahukan ilmu/input yang best yang penting.
Dan keselesaan.
Bab makan tuh, tak apala, tak ambil pusing sangat.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s