..all about her preps to become a bride…

Doorgift June 16, 2010

Filed under: My Engagement — nurathiah84 @ 5:54 AM

Ini tentang doorgift.
Initial plan, cuma mahu cari doorgift yang below RM1.
Wahaha. Now, call me cheapskate!
Tunang aja pon kan.
Save more for wedding!
Tapi, puas fikir nak kasi apala.
Ada jumpa muffin yang murah.
Tapi, bila dah tambah dengan cost packaging, melebihi pula.
Jadi, blogwalking dan teruja, rupanya ada cupcakes yang below RM2.
Perfect!
So, I made up my mind and propose to my mom.
She agreed.
Bermula nya sesi mintak quotation.
Dan akhirnya, saya pilih totcupcakes.com
It comes with free TQ tag and ribbon.
But, I want to personalize my own.
Jadi, seminggu sebelum my e-day, I tanya kawan I whether she can design me a TQ sticker.
Alhamdulillah. Dia boleh.
I gave her my design and wordings.
She edit and print them for me.
Then, post to me.
Dia actually own a printing company.
Dia boleh buat economical wedding card, wedding banner, TQ tag, TQ sticker.. semuala.
Dia juga seorang lecturer.
Cuma dia buat part time job printing-printing ni. Hehe.
Anyone interested boleh tengok dia punya flickr page:
but, i guess dia tak update sangat.
or else, email her at:
sirehpinang01@yahoo.com
InsyaAalah, dia akan discuss ttg budget u semua.
Sangat mudah dan pantas berurusan dengan dia.
Dia provide quiet a number of designs jugak kat i, tapi, i prefer my own.
Hehe. Design dia semua cantik-cantik, cuma tak kene dengan cupcake i je.
So, Alhamdulillah, TQ Sticker I di sponsor sepenuhnya oleh kawan I.
Kan plan asal nak letak ribbon sendiri, tapi my auntie tak setuju sebab its too late nak ikat-ikat ribbon semua.
Sebab ada 200pcs.
Jadi, makan masa kata nya.
So, sekali lagi, i redha.
Menyesal tak mintak kak ellin sediakan ribbon.
Hohoho.
The cake, seriously, sedap.
I makan tak cukup 1.
Nak lagi.
Huhu.
Cream dia tak berapa manis.
Just nice.
I suka.
Dari tetamu besar, ke tetamu kecil, semuanya suka.
=)
Happy bila semua orang happy.
=))
Habis majlis, tinggal less than 20pcs sahaja.
Pack kasi cousins I yang tak dapat datang, kasi jiran-jiran, dan untuk kawan-kawan mama I di ofis.
Alhamdulillah, takda pembaziran berlaku.
Bila kita ikhlas memberi, InsyaAllah, lagi banyak rezeki selepas ini yang datang kan?
Yang penting, ikhlas dan ikut kemampuan masing-masing.
Saya? Hanya mampu beri cupcake comel ini sahaja.
=))

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s