..all about her preps to become a bride…

Centerpiece June 14, 2010

Filed under: My Engagement — nurathiah84 @ 8:50 AM
I tak tau nak update tentang apa lagi, since menunggu photo dari OP.
Jadi, ini yang diambil dari camera adik saya.
Dia student photography, baru lagi.. diploma level sahaja.
Ok, enough. Cerita tentang centerpiece ini.
Vase dibeli dari kedai RM2.
Jadi, harganya cuma RM2.
Saya memang budget. Ahaha.
Dalamnya, untuk cover batang-batang bunga itu, saya letak gel warna crystal clear.
I rasa, lagi lawa kalau layer with 2 colours kot. Maybe crystal clear dengan pink juge ke kan.
Gel ni kecik-kecik, bile rendam dalam air, die akan jadi besar.
I beli 2 packet untuk 8 biji vase. Tapi, tak cukup.
Dah tak sempat nak keluar. Jadi, redha sahaja. Haha.
1 packet gel = RM2.
Tentang bunga nye pula.
I beli bunga kekwa aja.
Beli depan rumah sahaja.
1 batang = RM1.
1 batang ada banyak bunga.
Pilih bunga yang kembang-kembang.
Saya cuma beli RM10 = 10 batang sahaja.
Mix with hot pink and white.
Cukup untuk 8 biji vase.
Terlebih-lebih lagi.
Bunga digubah oleh bestfriend saya, Izyan.
Lovely, i must say!
=)
DIY sajorh.
Tunang aja pun kan.
=))
Jadi, kalau mahu centerpiece yang murah, si budget macam saya, guna kekwa sahaja.
Murah. hahaha.
Total cost: (RM2 x 8)+RM10+RM4=RM30
Per centerpiece = RM30/8 = RM 3.75
Inspired from this pic:

Hehe. Tapi, daisy katanya mahal sikit.
Betul ke eyh?
Saya bermurah hati nak kasi pinjam vase RM2 saya ni.
Free sahaja.
Ada b2b dari Seremban/ Senawang nak pinjam?
Cuma ada 8 unit sahaja la tapinya.
Hehe.
Email me!
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s