..all about her preps to become a bride…

First fitting May 12, 2010

Filed under: engagement,outfit — nurathiah84 @ 2:39 PM
So, I went to meet the designer for fitting. Nervous! Betul-betul nervous.
I ingat lagi, lepas I met him to discuss about the dress, bayar deposit lepas da closed deal, balik rumah i selak-selak magazine. Rasa macam ada yang tak kena dengan design baju i. I belek magazine, i bayang itu i bayang ini. Macam-macam. Lepas tuh, mulalah hati tak keruan fikirkan tentang design baju i. Macam-macam nak add on/tukar design. Tapi, tak call-call juga the designer. Nak pergi jumpa the designer, i busy sentiasa. Yela, quizzes, assignments semua kan, remember, i am a full-time student. So, i biarkan aje design asal dan tak kesah la macam mana pon. Janji ada baju baru untuk dipakai pada hari tunang. Jadi, i mula belajar redha tentang baju tunang i.
Sehingga-lah hari semalam, lepas terima call dari the designer, i cuak balik. nervous betul. risau bile badan i sarung baju tu, nanti jadi tak lawa. Yela, body tak macam model.. curvy-curvy semua tuh mimpi lah agaknyer. hihi.
Dan akhirnya.. i lega sangat lepas nampak baju i. walau tak siap sepenuhnya, masih belum ada beading, i sangat puas hati dengan baju i. senyum sampai ke telinga lah orang kata. huhu. sampai jugak niat hati i nak pakai sesuatu yang lari dari kebiasaan untuk hari tunang. heh. i just want it to be a simple baju kurung moden. not too heavy with beading. coz, i want to wear it again and over again. perhaps, my baju raya untuk hari raya ke-2, or ke-3 or bertandang ke rumah terbuka. Hoho. harapnyer masih muat la kan. hehee..
Dan ini, teaser sedikit. Maaf, full-pic hanya selesai majlis yer. ehehe. boleh yer sayang-ku semua. =)

Surprisingly, baju longgar, kain loggar. apa maksudnya? tihihi.
Kan dah cakap. simple aje. belum beading lagi.
Plan to have pearls and pink beading.
We’ll see the result in 2 weeks time.
InsyaAllah.
=)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s