..all about her preps to become a bride…

Swirly Lollipop April 20, 2010

Filed under: favors — nurathiah84 @ 4:55 PM
Jarang betul dapat update. Sebab, student kan, jadi sekarang ni, memang minggu busy. Minggu super busy. Minggu ni-lah nak buat test. Minggu ni-lah kene submit assignment. Minggu ni-lah nak prepare for final exam. Grr, takut. Doakan terbaik untuk saya. Tihihi. Sedikit update tentang diri saya dan minggu busy saya. Lupakannn… Heh.

************

Ini lagi menarik. Topic tentang lollipop. Heh. Selain dari chocolate dan gula-gula untuk dijadikan favor for children, mungkin ini boleh dijadikan pilihan. Boleh dapatkan semurah RM0.20 satu lollipop. Ini di kedai runcit area rumah saya la. Mungkin di Hypermarket boleh dapatkan lagi murah dari ini sebab beli dalam quantity yang banyak kan. Mungkin ada juga di kedai borong yang lebih murah. Survey, jangan tak survey. Tihihi.


Lollipop mungkin boleh dicucuk-cucuk dalam kotak berhias seperti di atas. Sila D.I.Y untuk kurangkan kos. Heh. Saya memang peminat crystal juntai-juntai itu.. kalaula saya ada budget untuk buat candy buffet, akan saya cari dan gantung crystal juntai-juntai itu. Menarik nya la, hai.


How to decor your favor-lollipop? Simple begini pon jadi. Sticker dan ribbon. Sweetness.


Atau, ribbon dan TQ tag. Sumbat-sumbat dalam balang kaca pon cantek juga. Dalam balang kaca tuh, letak batu ala crystal tuh. Kat SSF ada.

Dan ini, favourite saya. Uncang organza dan polka dot ribbon. Hehe. Comell!

Masalahnya, saya tak tau kat mana nak cari swirl lollipop besar macam di Famous Amos yang murah. Paling murah pernah jumpa di Ikano, RM2.50 satu. Rata-rata lollipop besar harga dari RM3- Rm3.90. Kalau beli banyak mungkin boleh dapat murah sikit yang di Ikano tu. Tapi, kalau dapat RM2 satu pon, saya kata masih mahal. Haha. Saya ni memangla nak yang murah aje. Hoho. Siapa tahu kedai borong mana yang jual lollipop besar yang harganya berpatutan? Ho-Ho. Terima kasih pada yang membantu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s