..all about her preps to become a bride…

Ganti kepada bunga segar March 30, 2010

Filed under: D.I.Y,engagement,hantaran — nurathiah84 @ 2:31 PM
Tak I nafikan penggunaan fresh flowers memang cantek untuk menghiasi dulang hantaran. Tapi, since I’m in Seremban, it’s quite difficult to bring back those flowers from Floriska Bangsar 3 days before the ceremony. Nak beli di tempat yang murah aje I ni. Haha. Nanti tiba hari yang dinanti, bunga dah layu sebelum berkembang. Harruu!

Jadi, I mengambil inisiatif untuk menggunakan bunga stokin as bunga dulang nanti. Some more, nak cut cost. Ha-ha. Ini adalah pengalaman pertama buat bunga stokin. Jadi, I tak tahu jadi ke tak nanti. Kalau tak jadi, harus pergi gegar kedai nyonya jual fresh flowers dan gubah malam sebelum majlis. Hurmm, sebenarnya nak elak dari banyak tangan masuk campur. Tihihi. Nanti, semua orang sebok nak buat hantaran guwe, dah jadi tak seragam nanti. Cheyh, kedepan sungguh berfikir. Heh.

So, research done. Dig into Youtube, and found this vid. Layannn:

Tengok vid tak berapa nak susah. Hoho. Harap menjadi lah nanti. Dan beberapa gambar diambil sebagai rujukan nanti. Huhu.

Kalau tak menjadi, harus ubah ke Plan B, iaitu penggunaan bunga kristal. Tengok memang mudah. Camtum kan aja kelopaknya. Tak tahu tahap kesukaran nya tahap mana. Hoho. Nanti cuba yer. =)

Sebenarnya, idea timbul apabila selak majalah pengantin edisi April 2010. Cun betul nampak. Hee. Ini, saya scan. Bunga dulang adalah dari penggunaan bunga stokin dan bunga kristal. Hee.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s