..all about her preps to become a bride…

Photographer: Deposit paid! March 25, 2010

Filed under: photographer — nurathiah84 @ 2:57 PM
Hari tuh kan I pening perihal jurugambar kan. I took almost more than a week emel sana sini tanya pakej sana sini. Ada yang baik hati respond cepat, ada jugak yang tak respond langsung. Ada jugak yang berbahasa dengan client tak dijaga. I pangkah terus. Nak eliminate bukan senang. Actually ada dua yang di shorlisted kan. Tapi.. nanti kite sambung yer. Heh. Dan akhirnya, saya bertemu juga dengan pilihan hati.

Saya tak tahu menilai gambar itu cantik atau tidak. Dari mata saya, as long as mereka tak buat major editting, sampai kadang2 garisan hidung pon hilang, itu i kate, nah..ini too much editting. Tak cantek! Orang tau ini editting! Nampak flawless wajah, itu i kata cantek! Sebab, bukankah editting seharusnya meng-enhance the photo. Bukan kasi muka kita nampak macam alien. Macam contoh i cakapla, hilang garisan hidung. Hilang garisan tulang pipi. Owh, itu alien sungguh. Jadi, inilah sebabnya, I pilih mereka. Hihi. Soft je editting. Asal tak nampak muka kite menggerutu sudah. Haha.




Semuanya dari PhotoFr3ak!!!!!

Kali ni I baik hati bagitahu siapa sebab entry tailor mana i buat baju tuh i dah rahsiakan, jadi ni I tak main dah teke-teke. Hihihi. Kadang hati macam, ala,kesiannye korang nak tau..Nak kene bagitaula.. Tapi takut dan segan amat. Hihi. Seorang yang biasa aja. =) Bukan Rizman Ruzaini pon. Ok.Cut.

They offer me sungguh la dengan harga yang MasyaAllah, sungguh mampu milik.
Apa yang I dapat?
Nah, here:

1 Sticky album yang dibalut dengan mokeup luar bersaiz 13×13 inci

110 keping gambar saiz 4R

3 keping gambar saiz 8RW

1 salinan DVD mengandungi semua gambar foto asal


Ops, diorang pon ada custom album jugak. Cuma as for now, I amek sticky ajela dulu. Later, if I want to upgrade, then bisa aja kata mereka. hehe. Budget kene finalise balik since my partner nak gifts sebanyak 9 dulang. Hehe

Lagi, lagi, what they offer?

A free outdoor!!!!

WHEEEEE!!!! Jumping*Jumping
Ha-ha.

Semuanya, including outstation charges cuma RMxxx.
Serious, harga sangat best.

Sampai I emel balik tanya, transportation charges berapa?
Ha-ha.

The other one yang i shorlisted tu, kekwat. Cover cuma 2-3hours.
Lepas tuh ada charge for extra hours.
Makeup pon do take almost 2hours kan.
Lagi nak bincang-bincang.
Nak makan-makan lagi.
Nak gambar dengan family lagi.
Takde outdoor pulak tuh.
Kena tambah lagi kalau nak outdoor pulak tuh.
Sah-sah mana cukup 3 jam.

Beza cuma RM50 aje, tapi sebab PhotoFr3ak offer lagi bagus dan PR sangat bagus, terus I tanya account bank ape yer, nak deposit duet. Ha-ha. Yang paling bestnyer, deposit cuma RM100.

Bagus betul, sebab bulan ni memang bulan untuk bayar deposit vendor aje kalau tengok Gantt Chart I dulu. Hehee. Jadi apa lagi, if u have a tight budget for ur E-day like me, Haha, sila lah emel them for quotation. Serius, u terus teruja nak berkenalan dengan lebih lanjut. Lepas satu emel berbalas satu. Dan mereka juga offer untuk lihat album semua. InsyaAllah, akan pergi tengok album mereka nanti. Adik I sangat busy dengan exam memanjang kat UIA. Haish. InsyaAllah, will meet them jugak nanti before my E-day. Nak cerita-cerita, hehe.

So, apalagi. Emel them cepat! Hee
Or else, boleh emel saya.
Saya akan entertain kamu untuk kasi contact number semua. Hee

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s