..all about her preps to become a bride…

Kadang-kadang, ini berlaku… March 9, 2010

Filed under: random — nurathiah84 @ 1:35 PM
I tak pernah tahu yang my bf pun suka nak sebok-sebok jugak perihal hari tunang kami nanti.
I selalu fikir, yang lelaki tak suke ambil tahu tentang hal remeh-temeh ni. Sampailah satu-satu die komen itu ini…

  • I’ve decided to wear pink on my E-day. Tapi, he refuse to wear pink and asked me to wear purple instead. Alasannyer, die tak de baju melayu warna pink. Haish. Tapi, I tetap nak pink colour jugak. Pedulikkkk. Hehe. I mesti akan ajak die ke Jakel and konon-konon tengokkan kain baju melayu untuk die. Dan, tadaa, i akan suruh die beli kain baju melayu colour pink. Heh-heh-heh.
  • At first, I cuma nak bertukar-tukar hantaran 5 berbalas 7. Dah buat budget semuanya. Alih-alih, die nak 7 berbalas 9. Haish. Budget pon increase. Sobs. Terpaksa akur. Tak boleh nak argue dah tentang ni ngan die sebabnye, takde modal la nak argue itu ini. Sobs.
  • I told him that I’m going to have a mini pelamin on my E-day. Sebab I nak sarung cincin sambil duduk atas kerusi. I takley duduk bersimpuh lame-lame, kang kaki kebas. Betul-betul bukan melayu perempuan terakhir la I ni. Haha. Eyh, eyh, tibe-tibe die pon sebok nak naik pelamin nak adakan sesi menyarung cincin jugak. Eyh, eyh betul la. Dah tak pasal-pasal I terpaksa potong budget sane sikit, sini sikit semata nak cater a nice cincin tunang for him. I dah tak boleh nak adakan candy buffet untuk tetamu saya dah. Sobs.
  • Kami berbincang tentang kain untuk akad nikah sebelumnya. Boleh, pagi-pagi dia msg I, cakap, “Tadi masa mandi, terfikir nak pakai colour silver la time akad nikah nanti”. I mati-mati cakap, no, no, no.. we’re going to wear white during our nikah nnt. Hoh. I tatau la macam mane nanti time nak pilih kain nanti. Siapa yang menang yer, nanti? Harus kite tunggu nanti. Ha-ha.

Untung nye la kamu wahai B2B yang lain, kalau pasangan kamu serah bulat-bulat semuanya pada kamu. Kan?. Bahagia.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s