..all about her preps to become a bride…

Nikah favors November 19, 2009

Filed under: D.I.Y,favors,ideas — nurathiah84 @ 3:59 PM
Masih tentang doorgift. Kerana kawen dalam berbudget, seharusnya melakukan beberapa survey untuk mencari yang berbaloi.. Heh. Kerana percaya, budget doorgift untuk tetamu antara yang terbesar jugakla sebab nak kena sediakan untuk beratus-ratus orang sehingga beribu-ribu orang. Jadi, atas dasar itu, saya terpaksa mencari sesuatu yang within my budget. Heh.

Dan untuk hari nikah saya, saya memilih bekas kaca ini yang amat comel bila dihiaskan dengan manik ala kristal. Love..love..love. Harus menD.I.Y dan mula belajar dengan kakak-kakak SSF saya fikir. Harus gigih. Wah.


Source: d_decorribbons

Actual measurement masih tak tahu. Mesti mintak quotation bila sampai hari. Berangan nak letak tasbih yang ala crystal-look. Hiks. Yer, berangan itu indah. Heh. Warna bunga harus ikut warna tema nikah nanti. Tapi, warna merah will add meriah mood kan. Tapi, nikah harus intimate gitu. Hoho.

Dan, harap ada budget lebih untuk ini juga sebagai hadiah buat para tetamu. Tapi, saya fikir harga 1 pc surah Yassin tak mahal mana. Dan kalau ke Jakarta saya fikir tentu boleh dapat harga lebih murah dengan custom made lagik. Bole engrave nama lagi silap2. Heh. Simple jerk nak deco ala-ala macam ni pun senang aje rasanya. Heh, bercakap memang semuanya senang. Tunggula hari bila nak start buatnyer. Gigil kot.

Penggunaan ribbon sungguh boleh mencomelkan ia. Wah, tak sabarnya nak mengD.I.Y semua ini. Harap jangan jadi seperti hangat-hangat tahi ayam sudah. Ngee.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s